2019-мĕш çулхи пуш уйăхĕн 28-мĕшĕнче вырăс литература кружокĕн «XVIII ĕмĕрти вырăс поэзийĕ» темăпа черетлĕ ларăвĕ иртрĕ. Студентсем занятире сăвă çырас ăсталăха тишкерчĕç, вырăс тата туркмен сăввисенчи пĕрпеклĕхсемпе уйрăмлăхсене шырарĕç, тăван литературăра интереслĕ тĕслĕхсем тупса танлаштарчĕç. Çакăн пек тишкерӳ туни ачасене поэзие тарăнрах ăнланма, занятие курăмлăрах тума пулăшрĕ.

Теори пайĕ хыççăн практика пуçланчĕ. Студентсем М.В. Ломоносов çырнă «На день восшествия на престол… 1747 года» одăра Раççей çĕршывĕн анлăшĕпе çутçанталăк пуянлăхĕсем, наукăпа вĕренӳри çитĕнӳсем çинчен çырнă строфасем шыраса тупрĕç, вĕсене илемлĕ вуларĕç, поэт шухăш-кăмăлне ăнланма тăрăшрĕç, пултарулăхĕнчен тĕлĕнчĕç.